COVID-19, opdatering 07.04.20

Det er en hård tid, men vi vil, som alle andre, gøre vores bedste for at udvise samfundssind og stå sammen hver for sig. Som spejder har samfundet og lokalmiljøet altid haft stor betydning, og det vil det fortsat have i denne kommende tid, selvom vi nu må bidrage til samfundet ved ikke at gøre noget og blive hjemme. Grejs/Lindved spejderne følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger ift. COVID-19.

Som det ser ud lige nu, forventer vi fortsat, at følgende er aflyst til og med 10. maj 2020:

  • Enhedsmøder
  • Lejre
  • Loppeindsamling
  • Loppemarkeder
  • Avisindsamling
  • Gå for en hjertestarter’ (udskudt til 30. august)

Det er ikke aktiviteter, som har et stort deltager antal, de fleste er typisk omkring 20 personer, så vi håber fortsat, at det bliver muligt at begynde på nogle af vores aktiviteter igen inden sommerferien, men det afhænger selvfølgelig er det officielle retningslinjer ift. COVID-19.

Større arrangementer af aflyst til og med august måned, men det gælder for arrangementer med mere end 1000 deltagere. Vi har derfor ikke andre arrangementer som aflyses på nuværende tidspunkt.

De større arrangementer vi har i nærmeste fremtid er:

  • Fællesmøder, da hele gruppen er inviteret hertil, hvilket giver et højere deltagerantal end normale møder, det samme gælder vores fælles sommerafslutning og opstart.
  • Det store loppemarked.
  • Eksterne arrangementer, som Grejs Byfest og Sankt Hans.
  • For nogle enheder vil der også være større sommerlejr som ligger efter 10. maj.

Men som sagt, er dette ikke arrangementer, som er aflyst. Vi kender ikke til åbningen langt nok frem endnu, til at vi kan vide noget om dette endnu. Arrangementerne her er kun nævnt for at skitsere, hvad vores største arrangementer er, hvor vi ser størst risiko for, at yderligere tiltag kunne ske.

KFUM bevarer håbet om snarest at kunne starte op, og aflyser derfor ikke arrangementer længere frem en højest nødvendigt. Vi forholder os selvfølgelig fortsat løbende til nye retningslinjer, og om hvor vidt det vil få yderligere konsekvenser end det, som allerede er skitseret.

Vi udsender opdatering på vores hjemmeside grejslindvedspejderne.dk , på facebook både i vores fællesgruppe ’KFUM-spejderne – Grejs/Lindved’ og i enhedernes egne facebookgrupper.

Vi har også tidligere sendt SMS’er med opdateringer til forældrene. Det er et stort arbejde, og det virker til, at en genåbning af landet – og spejderne, kan tage længere tid end vi første håbede på. Derfor vil vi fremadrettet bede forældrene om at holde sig orienteret på de andre platforme. Vi sender dog en SMS, når spejderne igen kan komme til enhedsmøder.

Hvis I har behov for flere oplysninger ift. coronasmitten, vil jeg anbefale, at I følger med i myndighedernes retningslinjer på coronasmitte.dk eller på KFUMs egen hjemmeside; spejdernet.dk , hvor der opdateres løbende ift. korpset.

Vi vil løbende på facebook forsøge at komme med forslag til spejderaktiviteter, som kan laves hjemme – så bliver tiden knap så lang og det kan næsten føles som om, vi er sammen igen. Jeg vil ligeledes opfordre alle andre til at komme med forslag, ideer og vise jeres egne ting frem med billeder.

 

Med håbet om vi snart ses igen.

Spejderhilsner
Carina Dølby
Gruppeleder

 

 

Skriv et svar